Ηλιοβασίλεμα στην Πάρο

Λίγα λόγια για την Πάρο

Η Πάρος είναι ένα από τα μεγαλύτερα νησιά των Κυκλάδων με περιμετρική ακτή 120 χλμ, και βρίσκεται περίπου στα μισά μεταξύ της Αθήνας και της Σαντορίνης. Ήδη από τα αρχαία χρόνια, η Πάρος ήταν διάσημη για το ημιδιάφανο μάρμαρό της, το οποίο εξορύσσεται ακόμα και σήμερα.

Η πρωτεύουσα Παροικία, είναι ένα από τα κύρια λιμάνια των Κυκλάδων με συχνά ακτοπλοϊκά δρομολόγια σχεδόν με όλα τα άλλα νησιά. Το ταξίδι από τον Πειραιά διαρκεί περίπου 2.5 ώρες (με το High Speed) ή 5 περίπου ώρες (με απλό Ferry boat).

Η Πάρος έχει πολλά να προσφέρει στους επισκέπτες της! Είτε προτιμάτε ήρεμες διακοπές απολαμβάνοντας την όμορφη φύση και την παραδοσιακή ελληνική ατμόσφαιρα, είτε έχετε ένα δραστήριο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, είτε πάλι θέλετε απλώς και μόνο να το κάψετε, το σίγουρο είναι ότι θα βρείτε αυτό που ψάχνετε.

Στην Πάρο θα βρείτε πολλά χωριά που ελκύουν το ενδιαφέρον του επισκέπτη, χτισμένα με το παραδοσιακό Κυκλαδίτικο ύφος. Τα φωτεινά λευκά σπιτάκια χτισμένα ακανόνιστα δημιουργούν ατελείωτους λαβυρίνθους, που διακοσμούνται με τις αψίδες, τα όμορφα μπαλκόνια, την ελληνική αγγειοπλαστική, τα φωτεινά λουλούδια και τα ευωδιαστά βότανα. Περιπλανηθείτε στα δαιδαλώδη σοκάκια, ανακαλύπτοντας ατελείωτα θέματα για καρποστάλ.

Η Πάρος έχει επίσης έναν απίστευτο αριθμό από γραφικά εκκλησάκια, παρεκκλήσια και μοναστήρια, ανεμόμυλους ενώ οπουδήποτε και αν περπατήσετε θα συναντήσετε σημαντικά αρχαιολογικά και ιστορικά ευρήματα, μερικά από τα οποία έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ελληνική ιστορία.

Η Πάρος έχει πολλές όμορφες αμμώδεις παραλίες για όλες τις προτιμήσεις. Μερικές είναι κρυμμένες, μικροσκοπικοί μικροί κόλποι, που εσωκλείονται από τους εξαιρετικά "σμιλευμένους" βράχους ("Κολυμπήθρες"), άλλες πάλι είναι επιμήκεις και φαρδιές. Η χαρακτηριστική νησιώτικη επαρχία με τους λόφους της και τους θαυμάσιους βραχώδεις σχηματισμούς, τους ατελείωτους αμπελώνες, τους ελαιώνες της και τα οπωροφόρα δέντρα προκαλεί δέος. Την άνοιξη, το νησί είναι καταπράσινο, με πανέμορφα λουλούδια να φυτρώνουν παντού.

Υπάρχει αφθονία καλαίσθητων μικρών καταστημάτων απ'όπου μπορείτε να προμηθευτείτε αναμνηστικά, κοσμήματα και άλλα όμορφα αντικείμενα. Στην Πάρο δεν υπάρχουν πολυώροφα ξενοδοχεία που να καταστρέφουν την ομορφιά και τον χαρακτήρα του νησιού. Η φιλοξενία και η φιλική διάθεση των ντόπιων έχει παραμείνει αναλλοίωτη παρά ταχεία τουριστική ανάπτυξη του νησιού. Θα έχετε ακόμα από εκείνες τις αξιοπρόσεκτες μικρές εμπειρίες όπως ... ντόπιοι να σας προσκαλούν στο σπίτι τους για έναν καφέ και να σας λένε τις πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες!

Επικοινωνία

Διεύθυνση

Λιβάδια, Παροικιά
Τ.Κ. 84400, Πάρος - Κυκλάδες

Τηλέφωνα: 22840 22735, 6945 069970

Fax: 22840 23406

Θέση

​Το ξενοδοχείο Μαρίνος βρίσκεται στην περιοχή Λιβάδια, στην Παροικιά της Πάρου και απέχει μόλις 50μ από την παραλία. Περισσότερα...

Θέση στο χάρτη